Moluks Kennis Centrum
Bibliotheek MKC Houten
bibliotheek MoluksKennisCentrum HoutenFotogalerijBibliotheekTot 12 jaar!Informatiekaart Molukse kerkenDe digitale snelwegOrganisatieNeem contact met ons op
Organisatie
 

Onze organisatie is een non-profit organisatie. Wij werken met vrijwilligers.
Voorheen was de bibliotheek ondergebracht bij het Moluks Instituut voor kerk & Samenleving, deze is echter in 2013 opgeheven. 
Thans is de bibliotheek ondergebracht bij de Geredja Indjili Maluku, tot nu toe de enige financiele sponsor.
Geschiedenis en huidige status vanaf 2014

Een commissie van onderzoek van de GIM en NGPMB heeft de begeleiding en het functioneren van Molukse predikanten in de huidige pluriforme samenleving na 50 jaar verblijf in Nederland onder de loep genomen. De uitkomsten hiervan resulteerden in het formeren van een stuurgroep, die tot de vorming van het huidige MIKS hebben geleid. Het Instituut functioneert op onafhankelijke basis en wil zich dienstbaar stellen aan “Kerk & Samenleving” in de ruimste zin van het woord.
Andere Molukse kerken kunnen, indien zij de “Mission Statement”onderschrijven, ook deelnemen aan ons Instituut.
 
Het Moluks Instituut voor Kerk & Samenleving is in 2002 gestart, geïnitieerd door de kerkelijke organisaties Geredja Indjili Maluku (GIM) en de Noodgemeente Geredja Protestan Maluku di Belanda (NGPMB).
Op 31 januari 2003 heeft de organisatie zich gepresenteerd in het Moluks Kerkelijk Centrum (MKC) in Houten en 5 jaar later is op 31 oktober 2008 de bibliotheek officieel opengesteld. Openingshandeling werd verricht door mevrouw Sapuletej en Romao Sabandar.

Anno 2013 moest worden vastgesteld, dat het MIKS alleen werd gedragen door de GIM, helaas had de NGPMB bestuursleden enkele jaren daarvoor hun bestuurszetels opgegeven. Daarom is het besluit genomen het MIKS op te heffen en de bibliotheek met behoud van eigen zelfstandigheid af te stoten naar de Geredja Indjili Maluku om die een juridische status te bieden. 

Enkele plannen zijn het zoeken naar financiele  bronnen, zoals het aanbieden van abonnementen / donateurschap / sponsors om aktiviteiten vanuit de bibliotheek te kunnen blijven opzetten en haar verder te ontwikkelen. 

Kent U Sponsorkliks?!


U winkelt hier door onderstaande banner aan te klikken en te winkelen zoals u altijd gewend bent.
Enkele van de aangesloten webwinkels: BCC, Kleertjes.com, Zalando, Bol.com, Ici Paris XL , 

teveel om op te noemen. U betaalt dezelfde prijs en uw winkel sponsort onze bibliotheek via Sponsorkliks.
Winkel hier en ondersteun hiermee het werk van de bibliotheek.
Het team
Geschiedenis
Met dank aan / Thanks to
bibliotheek MoluksKennisCentrum HoutenFotogalerijBibliotheekTot 12 jaar!Informatiekaart Molukse kerkenDe digitale snelwegOrganisatieNeem contact met ons op